RFSL behöver din hjälp!

På gångRFSL

Just nu skakas vår värld i grunden och vissa grupper har det extra svårt. Samtidigt har RFSL drabbats hårt av de ekonomiska konsekvenserna av Corona.

Hbtqi-personer i Sverige och runt om i världen är mycket påverkade och många känner oro.

Livsviktiga sociala mötesplatser stängs och Pridefestivaler i hela Sverige ställs just nu in eller skjuts på framtiden. Den ekonomiska situationen slår särskilt mot redan utsatta som hbtqi-personer som ofta redan har det tufft på arbetsmarknaden.

Människor som kommit till Sverige som hbtqi-flyktingar behöver sätta sina liv på paus på grund av inställda asylutredningar, träffpunkter och hjälpinsatser. Tillgången till vård försämras och könsbekräftande kirurgi skjuts på framtiden.

Äldre hbtqi-personer med redan begränsade sociala nätverk som kanske inte har barn som kan handla åt en eller har annan familj eller anhöriga som säkerställer att man har det bra, hamnar i ännu större ensamhet. Medan många unga, men även vuxna, tvingas in i isolering, tillsammans med närstående som inte stöttar eller förstår. 

I tider av isolering och oro blir organisationer som RFSL extra viktiga. Utmaningarna behöver lösas med gemenskap, organisering och solidaritet.

Vi hbtqi-personer vet av vår historia att bäst klarar vi oss tillsammans och nu behöver vi din hjälp.  

RFSL har drabbats hårt av de ekonomiska konsekvenserna av Corona. 

Vi är i ett mycket allvarligt läge.

Nu är ditt engagemang helt avgörande för att vi ska kunna fortsätta driva vår livsviktiga verksamheter.

Swisha ett stöd till 123 900 40 86 eller Bli månadsgivare. Du kan också ge en större gåva till RFSL:s 90-konto 900408-6 

Historien visar att tillsammans är vi starka, nu är tiden för att hålla ihop!

Tack för att du är en del av RFSL och av kampen!